50Plus-voorzitter

Dales zegt vertrouwen op in Kamerleden van 50Plus

Voorzitter Geert Dales van ouderenpartij 50Plus heeft dinsdag het vertrouwen opgezegd in alle Tweede en Eerste Kamerleden van zijn partij, minus de fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol. In een dinsdagavond verstuurde mail beschuldigt Dales de vijf parlementariërs 50Plus „volledig te gronde” te hebben gericht. Volgens Dales zijn zij betrokken bij anonieme lastercampagnes en het lekken van vertrouwelijke correspondentie tussen hem en twee Tweede Kamerleden. Vorige week zegden de 50Plus-parlementariërs, enkele afdelingsbestuurders en ook ere-voorzitter Jan Nagel het vertrouwen in Dales op. Maandag escaleerde het conflict verder toen het partijbestuur Alfons Leerkes, die het verzet tegen Dales aanvoert en voorzitter is van de afdeling Utrecht, met onmiddellijke ingang royeerde. (NRC)