In beeld

Zo ziet onderwijs eruit tijdens de coronapandemie

Wereldwijd hebben scholen de deuren gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lessen worden digitaal aangeboden, of ouders geven hun kinderen zelf les. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van onderwijs, maar ook met manieren om leerlingen toch bij elkaar te laten komen met de gepaste afstand. Zo wordt in China bijvoorbeeld eerst de temperatuur opgenomen voordat scholieren de klas mogen betreden en dragen leerlingen in Thailand gezichtsbedekking.
Joanne Collins Brock geeft dagelijks online les vanuit een leeg klaslokaal. Haar school in de Amerikaanse staat Kentucky is gesloten vanwege de uitbraak van Covid-19.
Foto Andy Lyons/Getty Images/AFP
Kinderen van ouders met een vitaal beroep gaan naar school in de Franse stad Toulouse, terwijl hun ouders aan het werk zijn.
Foto Lionel Bonaventure/ AFP
De vijfjarige Ibrahim volgt thuis een online les in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Alle inwoners van het land zitten thuis vanwege de lockdown.
Foto Aamir Qureshi/AFP
Ook in Oeganda geldt een lockdown. Schooldirecteur Kat Tucker (tweede van rechts) neemt een educatief tv-programma op voor kinderen die thuiszitten omdat de scholen gesloten zijn.
Foto Sumy Sadurni/AFP
Een moeder geeft haar zoons thuis les in het Australische Brisbane. De scholen zijn daar ten minste vijf weken gesloten.
Foto EPA/Darren
Op het Steglitz-gymnasium in de Duitse hoofdstad Berlijn beginnen scholieren aan hun schoolexamens terwijl ze op gepaste afstand van elkaar zitten.
Foto Axel Schmidt/Reuters
Leraren hebben in Venezuela briefjes aan een hek bij een gesloten school opgehangen waarop het huiswerk staat genoteerd. Ouders geven de opdrachten door aan hun kinderen.
Foto William Urdaneta/Reuters
Een Spaanse scholiere volgt samen met haar klasgenootjes online les via Zoom.
Foto Albert Gea/Reuters
Op een basisschool in Schijndel experimenteren leraren met korte lessen voor maximaal drie scholieren tegelijkertijd.
Foto Rob Engelaar/EPA
Verschillende ngo's in het Amerikaanse Houston werken samen om kinderen en gezinnen te voorzien van laptops die zij nodig hebben om online lessen te volgen.
Foto David J. Phillip/AP Photo
In Taiwan wordt geëxperimenteerd met tafels met gele tussenschotten tegen verspreiding van het coronavirus.
Foto Ann Wang/Reuters
Boeddhistische monniken dragen beschermende maskers voor hun neus en mond. Op die manier kunnen ze toch meedoen aan de religieuze lessen op een school in de Thaise hoofdstad Bangkok.
Foto Gemunu Amarasinghe/AP Photo
Scholieren pauzeren op een school in Denemarken, waar na de lockdown de lessen weer zijn hervat.
Foto Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/Reuters
Ook in Zuid-Korea worden online lessen gegeven. Zowel de leraar als de studenten dragen mondkapjes.
Foto Jung Yeon-je/AFP
De temperatuur wordt opgemeten van de scholieren in de Chinese stad Shenyang, waar de scholen weer geopend zijn.
Foto AFP