‘Onverhoopt druk’ in Zuid-Limburgs Heuvelland: boetes uitgedeeld

Tijdens het paasweekend luisterden toeristen nog goed naar de oproep om niet naar het Limburgse Heuvelland te komen, maar dit weekend was daar weinig van te merken. Zondag was het er „onverhoopt druk”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Dit weekend was al de verwachting dat het drukker zou zijn omdat normaal gesproken de Amstel Gold Race wordt verreden. Zaterdag viel het aantal bezoekers mee, maar zondag was het volgens controleurs erg druk. Volgens de Veiligheidsregio gaat het om toeristen uit zowel Nederland als Duitsland. Cijfers van het aantal boetes dat is uitgedeeld kon de woordvoerder zondagavond nog niet geven.

Het gebied tussen de A2, A79 en A76 is afgesloten voor dagtoeristen. Mensen die er wonen, op bezoek gaan bij iemand of een vakantie geboekt hebben, worden wel toegelaten. Op het schenden van de noodverordening in Nederland staat een boete van 390 euro.

Ook op andere plekken in Nederland was het zondag drukker dan zaterdag, meldt een woordvoerster van het Veiligheidsberaad aan persbureau ANP. In natuurgebieden en parken was meer drukte, maar na waarschuwingen van handhavers vertrokken mensen veelal, aldus de woordvoerster. Er zijn volgens haar niet extreem veel boetes uitgedeeld, maar het beeld is wel dat mensen wat meer moeite hebben om zich aan de regels te houden.

In Den Haag trad de politie op in het Zuiderpark, waar het erg druk was. Mensen werden weggestuurd en er zijn enkele boetes uitgedeeld.