De vaste wetenschapspagina ligt vanaf vandaag tijdelijk in het katern economie

René Moerland

Beste lezer,

Het nieuws in de wereld wordt intussen meer dan een maand gedomineerd door het nieuwe coronavirus en de grote gevolgen voor de samenleving. Dat is voorlopig ook niet voorbij: of het nu gaat om de zorg, politiek, economie, cultuur, geopolitiek of sport, de coronacrisis zorgt bijna dagelijks voor het meest urgente nieuws.

Toch is er ook nog altijd ander nieuws dat doorgaat – en ook daarover blijven we berichten. Om dat goed vindbaar voor u te maken, delen we vanaf vandaag de krant tijdelijk iets anders in.

Voorin de krant vindt u nog steeds de coronaberichtgeving, in alle verschillende vormen. Daarna vindt u nu vast enkele pagina’s overig nieuws uit binnenland en buitenland. Om daarvoor ruimte te maken, verhuist de vaste pagina Wetenschap tijdelijk naar het economiekatern. Daar is iets meer ruimte, omdat er minder sport is om over te berichten. Hierdoor is de dagelijkse wetenschapspagina van een steviger plek verzekerd – nu moest deze nog wel eens op het laatste moment plaatsmaken voor nieuw coronanieuws. Het wekelijkse sportkatern op maandag wordt tijdelijk omgedoopt in een extra economiekatern.

Lezers in Amsterdam en Rotterdam wisten al dat we tijdelijk geen regionale katernen maken. Door de coronacrisis vielen zo veel lokaal nieuws en activiteiten weg, dat deze moeilijk te maken waren. Het goede nieuws is dat deze katernen vanaf 2 mei weer zullen verschijnen.