Thuiskok

Biefstuk met citroengras

Lemongrass on white background.
Lemongrass on white background.

Deze geroerbakte biefstuk met citroengras en chilipeper kunt u met witte rijst serveren, maar in Vietnam serveren ze er noedelsalade bij, zo schrijft Mai Nguyen. In plaats van biefstuk kunt u ook kip of garnalen gebruiken.

Snijd de biefstuk dwars op de draad in zeer dunne plakjes. Leg die in een kom, samen met de helft van de knoflook, de vissaus, sojasaus, sesamolie, suiker en een theelepel zwarte peper en laat het minstens vijftien minuten marineren. Gemarineerde biefstuk hoeft niet terug in de koelkast als je het meteen gaat bakken. Zo trekt de marinade er goed in.

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Fruit daarin de uien, het citroengras, de resterende knoflook en de chilipeper in drie minuten goudgeel. Doe de biefstuk erbij en roerbak nog steeds op hoog vuur drie tot vier minuten tot al het vlees de smaak van het citroengras heeft opgenomen. Het gerecht moet pittig, zout en iets zoet smaken. Voeg zo nodig vissaus, sojasaus of suiker toe.