Thuisblijven

Verenigd Koninkrijk verlengt lockdown met drie weken

De coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk zijn met nog eens drie weken verlengd. Dat heeft minister Dominic Raab, die premier Boris Johnson tijdelijk vervangt, donderdagavond gezegd. Dit betekent dat tot zeker 7 mei niet-essentiële winkels gesloten blijven en mensen thuis moeten blijven. Hoe het na 7 mei verdergaat, is nog niet duidelijk, zei Raab. Hij noemde een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan voor de maatregelen kunnen worden verlicht. Een van die voorwaarden is dat het dagelijkse aantal sterfgevallen structureel omlaag moet. Ook moet duidelijk zijn dat de ziekenhuizen het aankunnen. Volgens Raab hebben de inspanningen van het VK tot nu toe hun vruchten afgeworpen. Maar, zei hij, als de maatregelen nu worden losgelaten, is dat mogelijk voor niets geweest. (NRC)