Segers ook volgend jaar lijsttrekker ChristenUnie

ChristenUnie Gert-Jan Segers zal ook bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar maart weer lijsttrekker van de ChristenUnie zijn, heeft de partij besloten.
Gert-Jan Segers (ChristenUnie) tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Gert-Jan Segers (ChristenUnie) tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Foto Bart Maat/ANP

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar maart zal Gert-Jan Segers opnieuw lijsttrekker zijn van de ChristenUnie. Dat maakt de partij vrijdag op de eigen website bekend.

Lees ook: CDA en ChristenUnie zullen FVD niet uitsluiten

Segers is de enige kandidaat bij de regeringspartij, die momenteel vijf zetels in de Tweede Kamer heeft. De partij wordt sinds 2015 geleid door Segers, waarvoor partijvoorzitter Piet Adema hem prijst: „Gert-Jan slaagt erin om het verhaal van de ChristenUnie kristalhelder neer te zetten.”

In een interview met RTL Nieuws zei Segers te streven naar zeven zetels bij de volgende verkiezingen. Als zijn partij weer in de regering plaatsneemt, zal Segers opnieuw geen ministersfunctie vervullen.

Initieel zou ChristenUnie komend weekend bekendmaken wie de lijsttrekker zou worden, maar het geplande partijcongres waarin dat zou gebeuren is vanwege het coronavirus geannuleerd.

Twitter avatar gertjansegers Gert-Jan Segers Ik heb de knoop doorgehakt. En daar iets over geschreven. https://t.co/9Xb7reyiV5