Mediahuis Nederland

Metro stopt definitief als papieren krant, gaat online verder

Het gratis dagblad Metro stopt als papieren krant. Dat heeft uitgever Mediahuis Nederland donderdag bekendgemaakt. De geprinte uitgave werd al sinds een maand niet meer verspreid op stations en in het openbaar vervoer omdat het aantal reizigers sterk is afgenomen door de uitbraak van het coronavirus. Het dagblad blijft wel online nieuws brengen. Metro genereert alleen inkomsten via advertenties. De papieren editie was volgens de uitgever de afgelopen jaren al „nauwelijks kostendekkend”. Mediahuis Nederland verwacht dat de omzet van de krant na de coronacrisis onvoldoende herstelt, wat zou leiden tot „structurele verliezen”. Door de coronacrisis hebben veel bedrijven bezuinigd op hun advertentiebudget. (NRC)