In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat het coronavirus zich wereldwijd verder verspreidde, stretchen Fransen in hun keuken de spieren, speelden kinderen op straat en werden standbeelden opgeleukt met mondkapjes. Maar er vonden ook niet-corona gerelateerde gebeurtenissen plaats: bosbranden woedden in Oekraïne, rivieren overspoelden de Jemenitische hoofdstad Sanaa en tornado's wervelden over de Verenigde Staten.
Poolse vrouwen in zestig steden deden deze week mee aan de zogenoemde Vrouwenstaking (Strajk Kobiet). Door hun werk neer te leggen spraken zij zich uit tegen plannen van de regering om abortuswetten strikter te maken. Volgens mensenrechtenorganisaties gebruikt de conservatieve regering van Polen de noodsituatie vanwege het coronavirus om controversiële wetsvoorstellen door te voeren. Door de noodsituatie zijn samenscholingen en dus protesten verboden.
Foto Maciek Jazwiecki/Reuters
Stoepkrijt kleurt de straten van het Duitse Kempen. Bewoners van het dorp tekenden regenbogen op de straten als teken van hoop tijdens de coronacrisis. De cirkels hebben een doorsnede van anderhalve meter - de afstand die Duitsers van elkaar moeten bewaren.
Foto Sascha Steinbach/EPA
De Britse Izabela Pitcher maakt traditionele kostuums die ze verhuurt aan musea en acteurs. Om te voorkomen dat de kostuums verstoffen, nu haar werk stilligt, maken zij en haar man iedere dag een wandelingetje gekleed in een kostuum.
Foto Matthew Childs/Reuters
Amerikaanse militairen in Noord-Syrië. Ruim vijf jaar nadat de militaire interventie tegen terreurgroep Islamitische Staat in Syrië begon, zijn er nog steeds Amerikanen op Syrisch grondgebied.
Foto Delil Souleiman/AFP
Kinderen spelen rondom een ontsmettingsmachine in een vluchtelingenkamp in het Nigeriaanse Maiduguri. Gevreesd wordt dat een uitbraak van het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt ernstige gevolgen kan hebben in kampen waar vluchtelingen dicht op elkaar wonen.
Foto Audu Marte/AFP
Deze vrouw danst normaal gesproken in de Parijse Moulin Rouge, maar moet haar oefeningen nu op haar aanrecht uitvoeren. In Frankrijk gelden strenge lockdownmaatregelen, waardoor inwoners gedwongen worden op creatieve manieren aan hun lichaamsbeweging te komen.
Foto Franck Fife/AFP
Grote bosbranden in het noordwesten van Oekraïne naderden deze week de kernreactor van Tsjernobyl. Dit leidde tot zorgen over de gezondheid van omwonenden. Het vuur is inmiddels gedoofd dankzij inspanningen van de brandweer en regen.
Foto Volodymyr Shuvayev/AFP
De Bengaalse kustwacht heeft deze week vierhonderd Rohingya gered van een boot die al twee maanden op zee dreef. Het schip zou afmeren in Maleisië maar werd daar meermaals geweigerd vanwege coronarestricties, waarna het wekenlang ronddobberde op zee. Ruim dertig opvarenden zijn de afgelopen weken omgekomen, de honderden geredde Rohingya waren volgens de Bengaalse kustwacht ernstig uitgehongerd. De autoriteiten hebben de Rohingya teruggestuurd naar hun thuisland Myanmar.
Foto Suzauddin Rubel/AFP
Een Jemenitische marktverkoper te midden van de resten van zijn kraam. Deze week werd de Jemenitische hoofdstad Sanaa overspoeld door zware regenval, waarop overstromingen volgden.
Foto Mohammed Huwais/AFP
Een klein voordeel van de coronacrisis: het is voor kinderen een stuk veiliger geworden om op straat te spelen. Op deze foto de Amerikaanse Reuben Goodman op zijn vijfde verjaardag. Hij speelt op straat in zijn buurt in New Jersey.
Foto Eduardo Munoz/Reuters
Bosliefjes in bloei in het Hitachi Seaside Park in de Japanse stad Hitachinaka. Iedere lente verandert het park in een zee van blauwe bloemetjes.
Foto Charly Triballeau/AFP
In India geldt sinds enkele weken een absolute lockdown uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus. Op deze foto een geïmproviseerd quarantainecentrum in de miljoenenstad Calcutta.
Foto Rupak De Chowdhuri/Reuters
Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt in de Verenigde Staten, werden delen van het land deze week getroffen door tornado's. Meer dan honderd wervelstormen teisterden de zuidelijke staten, er vielen zeker dertig doden. Op deze foto het verwoeste huis van een stel in Chatsworth, Georgia.
Foto Angie Wang/AP
Het in plastic verpakte lichaam van een vrouw die overleden is aan Covid-19 ligt klaar tot het begraven wordt op een begraafplaats in New Delhi. In India zijn meer dan vierhonderd mensen overleden aan de longziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus.
Foto Sajjad Hussain/AFP
Dit kunstwerk in Beverly Hills is voorzien van een mondkapje. In de Verenigde Staten wordt het gebruik van mondkapjes aangeraden, in de hoop dat dit de verdere verspreiding van het coronavirus kan tegengaan.
Foto Damian Dovarganes/AP