Recensie

Recensie Muziek

Soepele songs met schurende teksten

Liefde is een ziekte en alleen de sterksten overleven die aanslag op het hart, zingt Laura Marling in ‘Only the Strong’ van haar zevende album Song For Our Daughter. Het is een levenswijsheid die ze door schade en schande heeft opgedaan, sinds ze op haar achttiende debuteerde als telg van de Britse neofolkbeweging. Een indringend performer en een verdienstelijk gitarist was ze vanaf het begin, maar als singer-songwriter vond ze dat ze nog moest groeien. ‘I lived my life in fits and spurts’ zingt ze in ‘Hope We Meet Again’, een van de fraai georkestreerde songs op haar meest toegankelijke album tot nu. Dit bijna-conceptalbum is opgedragen aan een imaginaire dochter die ze wil behoeden voor de valkuilen waar ze zelf in liep. Het door Paul McCartney geïnspireerde ‘Blow by Blow’ en het naar Joni Mitchells ‘Big Yellow Taxi’ knipogende ‘Strange Girl’ klinken soepel en gepolijst bij het schurende tekstmateriaal, een combinatie die soms een beetje wringt.