DSB

Scheringa’s museum krijgt zorg- en woonbestemming

Het gebouw in Opmeer (Noord-Holland) dat ooit bestemd was als Scheringa Museum, is verkocht en krijg een woonbestemming in combinatie met zorg. Dat meldt Klaver Makelaardij uit Nieuwe Niedorp. Het complex is gekocht door SVE Group, die meer ervaring heeft in woonzorg. Het complex van 10.000 vierkante meter staat al sinds eind 2009 leeg. Het gebouw werd in opdracht van Dirk Scheringa ontworpen door architect Herman Zeinstra. De zakenman en toenmalige bankier wilde in het pand zijn uitgebreide kunstcollectie tentoonstellen, maar zover zou het nooit komen. Scheringa’s DSB Bank ging failliet, en ook de bouw van het museum moest in 2009 worden stilgelegd. Sindsdien stond het leeg. Zo werd het in plaats van een kunstinstelling van naam bovenal een triest gezicht. (NRC)