Zorgtechnologie

Philips: wekelijks 15.000 nieuwe beademingsapparaten

Philips gaat elke week vijftienduizend exemplaren produceren van een nieuw type beademingsapparaat. Dat heeft het Nederlandse bedrijf dinsdag bekendgemaakt. De machine, de Philips Respironics E30, is in de Verenigde Staten al goedgekeurd door de autoriteiten. In andere landen moet dat nog gebeuren. Philips blijft ook zijn bestaande modellen beademingsapparaten produceren. Het is de bedoeling dat er daarvan na de zomer zo’n vierduizend per week de fabriek verlaten, vier keer zo veel als aan het begin van dit jaar. Philips investeert naar eigen zeggen „enkele tientallen miljoenen” in de productieverhoging. Ook gaat het concern meer personeel aannemen en zullen de twee Amerikaanse fabrieken waar de beademingsapparaten vandaan komen 24 uur per dag gaan draaien. (NRC)