Witte Huis

Bernie Sanders steunt Joe Biden officieel in presidentsrace VS

Voormalig presidentskandidaat Bernie Sanders heeft maandag officieel zijn steun uitgesproken voor zijn vroegere concurrent Joe Biden. Sanders, die een week geleden uit de race stapte, roept „alle Amerikanen op” om voor de Democraat Biden te stemmen. Met de steun van zijn belangrijkste oud-rivaal hoopt voormalig vicepresident Biden de linkerflank van zijn partij achter zich krijgen. In 2016 deed Sanders ook een worp naar het presidentschap. Toen legde hij het af tegen Hillary Clinton. De steun voor Biden, binnen een week na het erkennen van zijn verlies, komt een stuk sneller dan destijds voor Clinton, waar ongeveer een maand overheen ging. In die race besloot een deel van Sanders’ aanhangers uiteindelijk niet naar de stembus te gaan, of uit afkeer voor Clinton voor Trump te stemmen. (NRC)