Politie deelt 1.800 boetes uit voor overtreden coronamaatregelen

Paasweekend

Geniet van de zon, maar dan wel in je tuin of op het balkon. Die oproep deed Staatsbosbeheer voor afgelopen Paasweekend en daar gaven bezoekers gehoor aan: het bleef rustig in de bossen. Dat lukte echter niet altijd even goed op andere plekken in Nederland.

Tijdens Pasen zijn zeker 1.800 boetes uitgedeeld aan groepen van drie of meer personen die in strijd met de coronamaatregelen te dicht bij elkaar waren. De politie schreef maandag in een verklaring wel dat het verder „op de meeste plekken goed ging” en dat er niet op grote schaal ingegrepen hoefde te worden. Volgens RTL Nieuws zijn veel studenten beboet, omdat ze met het hele studentenhuis buiten op het gras zaten. Hun argument dat zij een huishouden vormen, vond bij de autoriteiten geen gehoor.

In Rotterdam-Zuid werden zondagavond twaalf buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) belaagd nadat twee van hen een groep mensen hadden aangesproken die niet genoeg afstand hielden. Daarbij raakten volgens de regionale omroep Rijnmond vijf boa’s gewond, van wie twee naar het ziekenhuis moesten. Er zijn twee verdachten aangehouden.

In tegenstelling tot de rust in de bossen was het wel erg druk in de Bollenstreek, waar dranghekken bezoekers er niet van weerhielden de velden vol bloeiende bloemen te betreden. In een poging nieuwe toeristen weg te houden, zijn kwekers maandag eerder dan normaal begonnen met het koppen van de bloembollen in hun velden. (NRC)