1924-2020

Supermarktoprichter Dirk van den Broek (96) overleden

Dirk van den Broek, oprichter van de supermarktketen Dirk, is woensdag in zijn woonplaats Aerdenhout overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt in een overlijdensadvertentie in nrc.next. Hij is 96 jaar geworden. Van den Broek trok vanaf zijn vijftiende met een melkkar door Amsterdam om melk te verkopen. In 1942 opende hij een melkwinkel, elf jaar later opende hij de eerste supermarkt van Nederland. Sindsdien is de keten van Dirk van den Broek, kortweg Dirk, uitgebreid tot 123 winkels in Nederland. Het bedrijf, dat zich richt op voordelige prijzen, is onderdeel van een conglomeraat waartoe ook slijterij Dirck III behoort. In 2012 werd het honderdste filiaal geopend. Van den Broek droeg in 1985 de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan zijn kinderen. Hij is in besloten kring begraven. (NRC)