‘Bloem mis ik al vanaf dag een’

In het mandje

De gepensioneerde Els van Woersem (67) vult een flinke winkelkar tijdens het ‘ouderenuurtje’ dat Albert Heijn tussen 7.00 en 8.00 uur heeft ingesteld.

Bent u hier speciaal voor het ouderenuurtje?

„Ja, ik ben hier met mijn man van 70. Het is de eerste keer en het bevalt goed. Het is met de huidige situatie niet fijn wanneer het druk is. Iedereen loopt met een boog om je heen alsof je melaats bent. Dat vind ik geen fijn gevoel.”

Heeft u al naar spullen mis gegrepen?

„Bloem mis ik al vanaf dag een, dat zoeken we nog steeds. Closetpapier is vaak weg. Verder heb ik weleens vlees of groente moeten vervangen. Zo wilde ik een keer rundvlees, maar werd het varkensvlees – of had ik andijvie in plaats van boerenkool. Er is genoeg, alleen niet alle variatie die je gewend bent.”

Doet u nu anders boodschappen dan eerst?

„Ja, ik doe nu nog één keer in de week à tien dagen boodschappen. Dat was eerst minimaal tweemaal per week. Als je iets vers wilt, moet je wel. Maar wij gooien nu zo veel mogelijk in de diepvries.”

Wat staat er op het menu komende tijd?

„We hebben diverse stamppotten: boerenkool, andijvie en zuurkool. Morgen is mijn man jarig en gaan we met z’n tweeën gourmetten. Daarvoor hebben we kip, varkenshaas en spek met stokbrood en fruit erbij. ’s Ochtends krijgt hij een croissantje met aardbeien als verjaardagsontbijt.”