Financiële problemen

‘Kwart van Nederlandse musea dreigt nog dit jaar om te vallen’

Als er geen extra maatregelen komen, dreigt een kwart van de Nederlandse musea nog dit jaar om te vallen. Een vijfde zegt al vanaf volgende maand problemen te verwachten met het uitbetalen van de salarissen. Dat maakt de Museumvereniging deze donderdag bekend. Bij de vereniging zijn ruim 400 musea aangesloten. De musea die dreigen om te vallen zijn middelgrote en kleinere musea, aldus de vereniging. Vele daarvan schrijven al jaren rode cijfers door het wegvallen van subsidies. Ze houden zich vaak in stand door in te teren op hun reserves. Met de huidige coronacrisis vallen nu ook nog publieksinkomsten weg, zoals zaalverhuur, winkelverkoop en het uitbaten van horeca. (NRC)

Interview directeur Museumvereniging pagina C3