Corona

Brouwer Heineken ziet bierverkoop teruglopen

Kroegen zijn dicht, evenementen afgelast. Brouwers krijgen klappen.
Kroegen zijn dicht, evenementen afgelast. Brouwers krijgen klappen. Foto Evert Elzinga / ANP

Bierbrouwer Heineken denkt in het eerste kwartaal 4 procent minder bier en andere drank te hebben verkocht als gevolg van de coronapandemie. De situatie zal in het tweede kwartaal alleen maar verslechteren, waarschuwt het drankconcern. Heineken trekt alle eerdere prognoses voor het boekjaar 2020 in. Aan bier verwacht Heineken in het eerste kwartaal 2 procent minder te hebben verkocht. De definitieve kwartaalcijfers maakt Heineken 22 april bekend. Bierbrouwers wereldwijd hebben te lijden onder de gedwongen sluitingen van cafés en andere horecagelegenheden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast zijn in een aantal landen ook fabrieken gesloten. Heineken denkt vooral dat de wereldwijde economische neergang zijn weerslag zal hebben op de bierverkopen. Heineken meldde in februari nog een stijgende omzet voor 2020 te verwachten. (ANP)