Aandeelhoudersvergaderingen

Spoedwet maakt digitale vergadering mogelijk

De spoedwet die het mogelijk moet maken om bijvoorbeeld aandeelhoudersvergadering volledig digitaal te houden, is woensdag ingediend bij de Tweede Kamer. Dat melden ministers Sander Dekker (Rechtsbescherming, VVD) en Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA), in een persbericht.

De tijdelijke wet moet bedrijven en verenigingen meer ruimte geven om vergaderingen die fysieke aanwezigheid vereisen digitaal door te laten doorgaan, ondanks het verbod op grote bijeenkomsten door het coronavirus. Voorwaarde is wel dat van tevoren vragen ingediend kunnen worden, die voor of tijdens de vergaderingen moeten worden beantwoord. Besluiten – bijvoorbeeld benoemingen van bestuurders – zijn ook rechtsgeldig als de vergadering niet optimaal gevolgd kan worden, schrijven de ministers. De wet vervalt per september, maar kan verlengd worden. (NRC)