Thuiskok

Neppe BLT-sandwich

Een BLT-sandwich heet zo omdat er bacon, lettuce and tomato op zit. Dus waarom het dan zo noemen als er in plaats daarvan jackfruit, komkommer en tomaat wordt gebruikt? Pluk het vruchtvlees van de jackfruit met je handen in dunne stukjes. Roer voor de marinade het limoensap en de rasp, donkere basterdsuiker, ahornsiroop en olie in een grote kom tot de suiker is opgelost. Schep de jalapeñopepers, geraspte knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder erbij en gebruik zout naar smaak. Meng de stukjes jackfruit met de marinade en laat afgedekt minstens 1½ uur marineren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de jackfruit al omscheppend op middelhoog vuur in ca. 10 minuten krokant. Snijd de snackkomkommers in de lengte in dunne plakken en meng met de fijngesneden dille en een snuf zout. Besmeer 4 geroosterde boterhammen met mayonaise, beleg met een laagje dillekomkommer en schep er wat jackfruit op. Verdeel er een royale laag tomatenplakjes op. Dek af met een nieuwe laag boterhammen besmeerd met mayonaise. Verdeel er opnieuw een laagje dillekomkommer, jackfruit en tomaat over. Druppel er naar wens nog wat Tabasco op en dek af met de laatste toast. Garneer met wat kruidensla bovenop.