Economische crisis

Topsalarissen bedrijfsleven nog niet aan banden

Nederlandse bedrijven zien nog geen noodzaak om de beloning van hun bestuurders te verlagen vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs vijfentwintig Nederlandse bedrijven, die nu worden getroffen door de slecht draaiende economie.

Bouwbedrijf BAM kondigde deze week aan de salarissen aan de top met 20 procent te verlagen. Ook winkelketen Action doet aan loonmatiging, laat het bedrijf weten: het zeskoppige bestuur levert gemiddeld 35 procent salaris in.

Zij zijn de uitzonderingen. De meeste bedrijven zeggen dat het nog niet het moment is om aan loonmatiging voor het topkader te doen. In de VS en het Verenigd Koninkrijk kozen tientallen bedrijven wel voor deze maatregel.

Offers aan de top? Misschien later Economie, pagina 2-3