‘De bloemen zijn om het gezellig te maken’

In het mandje

Voormalig thuiszorgmedewerkster Wilma (60) loopt op haar gemakje de paden af en staat de verslaggever van een keurige anderhalve meter afstand te woord. „Niemand wil met me winkelen, omdat ik er zo lang over doe.”

Heeft de corona-uitbraak gezorgd voor veranderingen in uw winkelgedrag?

„Nee, ik ga nog steeds iedere dag naar de winkel. Je moet toch je spullen hebben. Wel houd ik er rekening mee dat ik afstand houd tot anderen.”

Heeft u recentelijk naar bepaalde producten misgegrepen?

„Brood, toiletpapier en keukenrol. Inmiddels is het beter, ik heb nu brood in het karretje liggen. De schappen wc-papier zijn nog steeds aardig leeg.”

Ik zie dat u wat lekkere dingen heeft gepakt.

„Mijn zoon is morgen jarig, maar vanwege de coronasituatie vieren we dat nu in twee keer. Vanavond komen er drie mensen, morgen weer drie. De blikken bier, het flesje port en de cola zijn voor het feestje. Ik drink zelf liever Roosvicee. Na morgen zie ik wel of er nog bijgekocht moet worden.”

Wat eet u vanavond?

„Bami. Daarvoor heb ik deze mienestjes, kip, wokgroenten, bami-mix en kroepoek. De satésaus en eitjes heb ik al in huis.”

Ik zie dat u ook een bosje bloemen hebt, maar van een andere supermarkt.

„De bloemen zijn om het gezellig te maken. Ik doe geregeld boodschappen voor een oude vriendin van mijn moeder die slecht ter been is, dan ga ik naar Albert Heijn.”