Doodstraf

Verdachte van moord journalist Daniel Pearl op vrije voeten

Een Pakistaans hof heeft donderdag de doodstraf teruggedraaid voor een van de hoofdverdachten van de moord op Wall Street Journal-journalist Daniel Pearl in 2002. Dat hebben twee advocaten van deze Ahmed Omar Saeed Sheikh donderdag tegen Reuters gezegd. Van de onthoofding van Pearl dook een video op. Drie medeverdachten in de zaak werden donderdag vrijgesproken. Sheikh zit sinds 2002 in de gevangenis. Zijn eerdere vonnis werd donderdag teruggebracht tot zeven jaar voor de ontvoering van Pearl. Moord acht het gerechtshof niet bewezen. Aangezien Sheikh al achttien jaar vastzit, komt hij nu binnen een paar dagen vrij. Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, bekende in 2007 tijdens verhoren op Guantánamo Bay dat hij Pearl vermoord had. (NRC)