Coronacrisis

Ondernemers krijgen voor meer belastingen uitstel

Ondernemers en zzp’ers die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen voor meer belastingen uitstel van betaling krijgen. Ook worden de aanvragen hiervoor versoepeld en kan voor langer dan drie maanden uitstel worden aangevraagd.

„Naar aanleiding van signalen van ondernemers en hun fiscaal dienstverleners heb ik gekeken hoe ik het tijdelijke uitstelbeleid kan verduidelijken en versoepelen”, schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën, D66) in een brief aan de Tweede Kamer.

Bedrijven konden al voor vier belastingvormen uitstel krijgen (inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting). Daar komen nu nog zeven andere bij, waaronder de kansspelbelasting, accijns, assurantiebelasting en verhuurdersheffing. Het uitstel geldt in elk geval tot 19 juni.

Voor de energiebelasting is het anders geregeld. Energieleveranciers zullen tot en met juni geen energiebelasting, opslag duurzame energie of btw hierover in rekening brengen aan bedrijven die maandelijks een factuur ontvangen. De regeling moet bijvoorbeeld de sierteelt helpen.

Door de coronacrisis worden ondernemers geconfronteerd met een acuut tekort aan financiële middelen. De maatregelen helpen bedrijven op dit vlak. (ANP)