In beeld

Zo ziet social distancing er wereldwijd uit

Zeker een derde van de wereldbevolking leeft op dit moment onder strenge of minder strenge beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo berekende persbureau AFP. Van banken in China tot supermarkten in Mexico en buurthuizen in Kenia, overal klinkt: houd afstand van elkaar. Hoe dat eruitziet, ziet u hier.
Daklozen in Los Angeles slapen op een parkeerplaatsopvang nadat een nachtopvang voor vijfhonderd mensen zijn deuren had gesloten. In eerste instantie hadden de lokale autoriteiten hier tapijt willen neerleggen, maar dat kon niet goed worden gereinigd. Daarom wordt direct op de grond geslapen. De Californische stad telt tienduizenden daklozen.
Foto Steve Marcus/Reuters
Een caissière in Mexico werkt achter een plastic afscheiding om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mexico blijft terughoudend om al te strenge coronamaatregelen op te leggen: zo'n 50 procent van de Mexicaanse bevolking leeft onder de armoedegrens en nog eens 30 procent loopt het risico in armoede te vervallen zodra inkomsten wegvallen. Sinds maandag zijn bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen er verboden.
Foto Mario Vazquez/AFP
Klanten van een supermarkt in Engeland staan buiten op gepaste afstand te wachten voor ze naar binnen mogen.
Foto Peter Cziborra/Reuters
Een politieagent in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg ziet erop toe dat de klanten van een supermarkt ten minste één meter afstand houden van elkaar.
Foto Marco Longari/AFP
Passagiers in een trein op het centraal station van de Thaise hoofdstad Bangkok. Hoewel in het Aziatische land al op 13 januari de eerste besmetting met het coronavirus werd vastgesteld, kwam er pas eind maart een flinke stijging in het aantal gevallen. In totaal zijn in Thailand nu 1.875 besmettingen vastgesteld en vijftien mensen overleden.
Foto Mladen Antonov/AFP
Amerikaanse militairen staan verspreid aan boord van het hospitaalschip USNS Comfort. Het schip met duizend bedden is aangemeerd in New York en wordt gebruikt om patiënten te behandelen die andere hulp nodig hebben; coronapatiënten blijven in de ziekenhuizen. Aan boord zijn twaalf operatiekamers.
Foto Mike Segar/Reuters
Deze toiletten bij een Brits tankstation om en om afgeplakt om mensen te dwingen afstand te houden bij het plassen.
Foto Matt Dunham/AP
Dankzij het snel treffen van drastische maatregelen is Hongkong een grote uitbraak van het coronavirus tot nu toe bespaard gebleven. De bijzondere Chinese regio heeft mensen die in contact zijn geweest met een besmet persoon opgespoord en in quarantaine geplaatst. In Hongkong zijn 765 besmettingen vastgesteld en is van vier mensen bekend dat ze zijn overleden aan Covid-19.
Foto Kin Cheung/AP
Ook in het Zuid-Afrikaanse Chatsworth, net buiten de kustplaats Durban, worden parkeerplaatsen ingezet als hulpmiddel om afstand van elkaar te houden.
Foto Rogan Ward/Reuters
In de Chinese stad Wuhan verspreidde het virus zich als eerste.
Aly Song/Reuters
Kwetsbare bewoners van de Keniaanse sloppenwijk Korogosho en de nabijgelegen wijk Huruma krijgen uitleg over social distancing. De mensen zijn in afwachting van een voedselpakket. Eten en basisbenodigdheden worden rondgebracht door vrijwilligers. Het zijn vooral ouderen en straatverkopers of kleine ondernemers die geraakt zijn door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.
Foto Luis Tato/AFP
In de Verenigde Staten worden net als in Nederland veel sportactiviteiten naar buiten verplaatst. Een New Yorkse sportschooleigenaar nodigde sportliefhebbers uit op haar oprit te komen zweten.
Foto Al Bello/Getty Images
Ook in Mumbai zijn strenge maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De lockdown bedreigt de armste Indiërs omdat ze hun enige broodwinning hebben moeten opgeven. Het Indische ministerie van Financiën heeft een noodpakket aangekondigd ter waarde van 20 miljard euro. Ook is een rantsoen van graan en linzen voor drie maanden voor 800 miljoen mensen in India beloofd.
Foto Rajanish Kakade/AP
Op de markt in Delft zijn vakken en looprichtingen getekend aangegeven zodat marktbezoekers voldoende afstand houden in verband met het coronavirus.
Foto David van Dam