Recensie

Recensie Muziek

Sef worstelt met zijn hypotheek

‘Spring maar achterop bij mij, achterop m’n fiets”, zong hij in 2012 in Gers Pardoels megahit ‘Bagagedrager’. Tegenwoordig peinst Sef over kwesties die horen bij het volwassen leven. Achterop springen hoef je anno 2020 niet meer te proberen bij hem, want er zit een kinderstoel op.

Dat laat hij weten in ‘Niks Missen’, het openingsnummer van zijn nieuwe album El Salvador. Daarop klinken overal vrolijke deuntjes; lichte fluittonen, luchtige vocaalsamples, koperblazers en zigeunergitaren.

De onderwerpen staan daar haaks op en zijn soms zwaar. De angst om niet alles uit het leven te halen staat centraal. Sef rapt over hoe hij zijn vader heeft beloofd om ooit op bedevaart naar Mekka te gaan, uit zijn twijfels over de zin van het leven en vergelijkt zijn hypotheek met handboeien. Sef mag dan volwassen zijn maar hij droomt, zoekt en hoopt als nooit tevoren.