Ruimtelijke Ordening

Invoering van Omgevingswet wordt uitgesteld om coronacrisis

De invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet woensdagavond weten dat de wet – een drastische herziening van alle wetten en regels rond de ruimtelijke ordening – niet op 1 januari 2021 kan ingaan. Als reden wordt opgegeven dat het uitstel nodig is „mede gezien de veranderende realiteit als gevolg van het coronavirus”. Dat uitstel was al onvermijdelijk, zeggen de twee voornaamste softwareleveranciers. De digitale infrastructuur is niet klaar, er is te weinig tijd om software te testen. Een interne inventarisatie van het ministerie, waarvan de inhoud bekend is bij NRC, wijt de problemen aan chaos, „wederzijds onbegrip” en „oud zeer” in de besluitvorming.

Ministerie hield zorgen achter pagina E1