Vertraging

‘Nieuwe software Wolters Kluwer verstuurt belastingaangiften niet’

Belastingadviseurs die nieuwe software van Wolters Kluwer gebruiken, hebben door problemen met die software niet voor 1 april aangifte kunnen doen. Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag. Het programma is onlangs vernieuwd. Sindsdien kunnen de adviseurs alle informatie wel invullen, maar aangiften van hun klanten niet verzenden. Met een eerdere versie van de software zijn volgens de Belastingdienst vorig jaar ruim 300.000 aangiften verzonden. Het programma is recent vernieuwd, maar delen ervan werden door „onvoorziene technische uitdagingen” niet op tijd geleverd, erkent Wolters Kluwer. Register Belastingadviseurs, de beroepsvereniging voor adviseurs voor het midden- en kleinbedrijf, zegt in het FD dat Wolters Kluwer ook niet kon zeggen wanneer de software wel naar behoren functioneert. (NRC)