Luchtvaart

Opening Lelystad Airport uitgesteld tot november 2021

De opening van Lelystad Airport wordt opnieuw uitgesteld, naar november 2021. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer gemeld. Het is de vierde keer dat de opening, ooit gepland voor april 2018, wordt uitgesteld. De minister noemt de coronacrisis als belangrijkste reden. Hierdoor is de luchtvaart vrijwel stilgevallen, en hoeft Lelystad Airport dit jaar niet als ‘overloop’ te dienen voor Schiphol. In tweede instantie schrijft Van Nieuwenhuizen over een onderzoek van het RIVM en de Commissie voor de milieueffectrapportage. Daaruit blijkt dat het ministerie uitgaat van onjuiste stikstofberekeningen voor Lelystad Airport. (NRC)

Analyse: Den Haag treurt niet om Lelystad E3