Coronacrisis

Bouwbedrijf BAM schrapt dividend en gaat in de kosten snijden

Bouwbedrijf BAM wil zich voorbereiden op de mogelijke financiële gevolgen van de coronapandemie en trekt zijn plannen om dividend uit te keren daarom in. Volgens BAM is het op dit moment nog lastig te voorspellen in hoeverre de werkzaamheden getroffen worden, schrijft het concern dinsdag in een verklaring. „Toch is het onvermijdelijk dat onze omzet en resultaten worden geraakt”, aldus financieel topman Frans den Houter. BAM had aandeelhouders aanvankelijk een dividend van 0,02 euro per aandeel voorgesteld. Dat geld steekt het bedrijf nu liever in zijn financiële reserves. Ook wil BAM de kosten zoveel mogelijk terugdringen. Zo worden alle niet-noodzakelijke uitgaven tijdelijk uitgesteld en nemen alle leden van het bestuur en de raad van commissarissen genoegen met 20 procent minder salaris. (NRC)