Thuiskok

Misosoep met paksoi

Dit is een heel lekkere, lichte en voedzame soep. Zowel de bouillon, de misopasta als de sojasaus bevatten zout, dus wees daar alert op. Dit recept is ook een mooi excuus om de Aziatische supermarkt te steunen en daar de benodigde producten te kopen. Varieer gerust met de groenten.

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Doe de sugarsnaps of de doperwten erin en laat ze twee minuten koken, schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom met koud water. Verhit de bouillon in een grote pan. Roer als hij heet is de miso erdoor tot deze is opgelost. De bouillon moet goed heet zijn, maar mag niet koken. Snijd de bosuien fijn en roer de helft door de bouillon. Halveer de struik paksoi en dompel de stukken in de bouillon. Verwijder de uiteinden van de steeltjes van de enoki en voeg ze ook toe aan de bouillon. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes. Pers het sap uit de limoen. Verdeel de hete bouillon over vier kommen met de overgebleven bosui, de doperwten, het basilicum en het limoensap. Laat aan tafel de sojasaus rondgaan zodat ieder deze naar eigen smaak kan toevoegen.