Terreurgroep

IS-aanhangers komen in opstand in Syrisch-Koerdische gevangenis

Aanhangers van terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn in opstand gekomen in een gevangenis in het noordoosten van Syrië. Hoewel Koerdische autoriteiten in een verklaring maandagavond stelden dat de situatie inmiddels onder controle is, wordt er volgens ooggetuigen nog gevochten, aldus persbureau AP. De situatie in de buurt van de stad Hasakah escaleerde zondagavond laat. IS’ers beukten deuren van de gevangenis in en groeven gaten tussen cellen. De begane grond was uiteindelijk volledig in handen van de opstandelingen. Volgens het Rojava Information Center, een lokaal medium, zitten er duizend IS-aanhangers in de gevangenis. Militairen van de Koerdische Democratische Strijdkrachten deden een inval tegen de „voortdurende ongehoorzaamheid”, staat in een reactie. (NRC)