Netflix-serie Feel Good gaat snel de diepte in

Kijktips Normaal gesproken geven we op deze plek vooral tips voor musea en exposities. Nu, in deze uitzonderlijke situatie, tips voor thuisblijvers.

Er zijn series die de romantische spanning tussen personages uitmelken. Feel Good doet het tegenovergestelde: we zien in een razend tempo hoe twee vrouwen flirten, met elkaar naar huis gaan en verliefd worden. Binnen de eerste tien minuten van de eerste aflevering zijn de Canadese comedian Mae en de Britse George bij elkaar ingetrokken. De oorspronkelijk aarzeling („Zij is Mary Poppins, ik ben Bart Simpson”, constateert Mae) is snel weg. De serie kan meteen de diepte in om de relatie tussen de twee te onderzoeken: Mae heeft een verslavingsverleden, George heeft nog nooit een relatie gehad met een vrouw.

Bedenker en hoofdrolspeelster Mae Martin (32) baseerde de serie deels op haar eigen leven. Nu zijn semi-autobiografische series over neurotische comedians een wat uitgekauwd genre, maar hier wordt het verhaal vanuit een fris perspectief gebracht.

Het bekendste gezicht is Lisa Kudrow, Phoebe Buffay in Friends. Zij speelt de vileine moeder van Mea, een vrouw die geen kans onbenut laat om haar dochter op haar plek te zetten.

Netflix, zes afleveringen van 25 min.