Vier dode familieleden gevonden in woonhuis Etten-Leur

Politie De vier doden in Etten-Leur zijn een oma, moeder en haar twee kinderen. De politie is op zoek naar de vader. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.
Afzetlint van de politie.
Afzetlint van de politie. Foto Lex van Lieshout/ANP

In een woonhuis in Etten-Leur hebben politieagenten zaterdagavond vier doden gevonden. Het gaat om een oma, moeder en twee jonge kinderen die in het huis woonden, meldt de politie zondag. De politie is op zoek naar de vader.

Even na zes uur ‘s avonds zaterdag namen agenten naar aanleiding van een melding poolshoogte bij de woning. Het huis ligt aan een pleintje in de wijk De Grient, aan de noordkant van de Noord-Brabantse plaats. In het huis trof de politie de vier lichamen van de familieleden aan. Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht. De vader is mogelijk betrokken bij het incident, over zijn welzijn maakt de politie zich zorgen.

Wanneer er duidelijkheid komt over de doodsoorzaak van het overleden viertal, kan de politie nog niet zeggen. De technische recherche doet onderzoek. Bij het woonhuis waar de lichamen zijn gevonden, heeft de politie een afzetting geplaatst van zwarte hekken.

Burgemeester van Etten-Leur Miranda de Vries heeft het op Twitter over „afschuwelijk nieuws”. Voor de politieagenten die bij het incident betrokken zijn is interne hulp beschikbaar.