‘De puntpaprika eet ik als tussendoortje’

In het mandje

Om ons heen hamsteren sommige klanten flink, maar gepensioneerd onderwijzeres Hetty („liever geen achternaam”) laat zich niet gek maken. „Ik vind het ontzettend overdreven allemaal, we moeten wel een beetje nuchter blijven met zijn allen.”

Dat wc-papier is toeval?

„Dat had ik gewoon nodig, daarom zit het in mijn mandje. Ik ga niet hamsteren, ik ga ervan uit dat de leveringen gewoon doorgaan.”

U heeft in ieder geval genoeg eten.

„Morgen komt één kleinzoon (4) langs, dan ga ik appeltaart maken. Ik heb hier de mix ervoor, appeltjes heb ik vanmorgen al op de markt gehaald. Daar heb ik ook witlof gekocht, die bereid ik volgende week met deze beenham en geraspte kaas. Verder groentesoep en soepvlees. Het rundergehakt doe ik in de vriezer en haal ik eruit wanneer het een keer uitkomt.”

Dat Play-Doh-speelgoed is vast niet voor uzelf?

„Ik krijg volgende week weer kleinkinderen op bezoek, hiermee heb ik ze weer een uurtje zoet en blijven ze creatief bezig. Het was ook in de aanbieding.”

Hoe belangrijk is gezond eten voor u?

„Daar let ik altijd op, ik eet standaard veel groente en fruit. Chips haal ik nooit, wel verse nootjes van de markt, heerlijk.”

En de puntpaprika?

„Die eet ik gewoon rauw, als gezond tussendoortje. Soms neem ik zo’n paprika, verder komkommer, radijsjes of tomaatjes.”