Thuiskok

Zeeduivel met venkelkorst

Omdat we na vandaag toch weer een week in halve quarantaine hebben doorstaan, mogen we onszelf wel even verwennen. Zeeduivel koopt u bij de visboer. Hier wentelen we de vis in een korst van venkel, en (als u in bent voor een avontuur) gegrilde ananas.

Meng de hazelnoten, walnoten en pistachenoten met de peterselie en het paneermeel, voeg de olijfolie toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de venkel erover. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet de venkel 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven maar laat de oven aanstaan. Breng beide kanten van de zeeduivelfilets op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bestrijk ze aan één kant met het losgeklopte ei, verdeel het notenmengsel erover en druk met je vingers zachtjes aan. Haal de venkel van de bakplaat. Bekleed de bakplaat met schoon bakpapier, leg de zeeduivelfilets erop en bak ze 12 minuten in de oven. Verhit in de tussentijd een grillpan en gril de ananasschijven 1 minuut aan beide kanten. Warm op het laatst de venkel nog even mee. Verdeel de venkel en ananas over vier borden en leg op elke portie een zeeduivelfilet. Lekker met meergranenrijst.