Liesbeth List stierf, en zorgde nog voor troost op haar Facebookpagina

Overleden

De zangeres en actrice Liesbeth List (78) is woensdag overleden in haar woonplaats Soest. De Nederlandse chansonnière is bekend van nummers als ‘Heb het leven lief’ en zong veel vertaalde Jacques Brel-liederen. Legendarisch was haar samenwerking met Ramses Shaffy, die bijvoorbeeld resulteerde in het lied ‘Pastorale’.

List bewees haar artistieke talent ook in musicals. Zo vertolkte ze twee keer de rol van de Franse zangeres Edith Piaf, in 1999 in Piaf en tien jaar later nog een keer. Voor beide rollen won ze de Johnny Kraaykamp Musical Award. In 2017 stopte ze met optreden, ze leed aan dementie. Kort daarna werd er een musical over haar leven gemaakt: Liesbeth.

Zo’n tien dagen voor haar overlijden deelde ze op Facebook het lied ‘De verlaten stad’, als steun in „deze moeilijke tijd”,

Als gevolg van de coronacrisis zal de zangeres in kleine kring worden begraven. Haar doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. (NRC)