In beeld

Liesbeth List, onverminderd fotogeniek

Liesbeth List, wier overlijden vrijdag door haar familie bekend werd gemaakt, had een lange carrière waarin ze allerlei verschillende activiteiten ontplooide – van zangeres tot musical-actrice. Vaak werkte ze samen met Ramses Shaffy, maar een vast duo waren ze niet. Ze hadden elk hun eigen carrière. In al die jaren moet La List duizenden keren zijn gefotografeerd, al was het maar omdat ze onverminderd fotogeniek bleef. Deze keuze uit al die foto's kan dan ook niet anders dan beperkt zijn. Maar toch bieden ze een veelzijdig beeld van een zangeres die terecht op handen werd gedragen.
Liesbeth List reikt een Gouden Harp uit aan Ramses Shaffy, anno 1980.
Foto ANP
Het jaarlijkse songfestival van Knokke werd in 1965 gewonnen door de Nederlandse ploeg, bestaande uit Jan Arntz, Conny van Bergen, Martina Peereboom (onder de artiestennaam Suzie), Liesbeth List en Greetje Kauffeld.
Foto ANP
In Paradiso in Amsterdam, bij het verschijnen van haar album Echo, met nummers van Ramses Shaffy, in 2015.
Foto Paul Bergen / ANP
Liesbeth List in 1966 bij de doop van een historische brandweerwagen, waarmee Utrechtse studenten het 66ste lustrum van de universiteit vierden.
Foto ANP
Liesbeth List en Ramses Shaffy in 1997.
Foto ANP
Met Jacques Brel, die zijn bewondering uitsprak over haar Nederlandse versies van zijn chansons, in 1971.
Foto ANP
Liesbeth List in 2004, in haar theatershow Van Shaffy tot Piaf.
Foto Rick Nederstigt / ANP
Als jurylid van een travestieshow in 1995, met Danny de Munk, Caroline Tensen, Nicky Nicole en Robert ten Brink (niet op de foto).
Foto ANP
Als leading lady van het theaterprogramma Shaffy Chantate in 1968, met Ramses Shaffy, Jacques Schols, Louis van Dijk, Thijs van Leer, John Engels, Marjol Flore, Sylvia Alberts en Eelko Nobel.
Foto Ton Schutz / ANP
Liesbeth List in 1994.
Foto Vincent Mentzel
Met Ramses Shaffy in 2009, bij de uitreiking van Shaffy's cd/dvd Laat me.
Foto Marcel Hemelrijk / ANP