Podcast

Haagse Zaken
27 mrt 2020
vr - 27 maart 2020
Haagse Zaken
27 mrt 2020
vr - 27 maart 2020
Hoe de nieuwe corona-maatregelen tot verwarring leidden
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hoe de nieuwe corona-maatregelen tot verwarring leidden

Er staan rijen buiten voor de supermarkt, kappers zijn dicht en als het goed is, zijn er op straat geen groepjes mensen meer te zien. En ook in de Tweede Kamer zelf is het rustig: alleen het debat over de aanpak van het coronavirus ging deze week door.

In deze Haagse Zaken blikken we daarop terug met Barbara Rijlaarsdam. We bespreken de verschillen én overeenkomsten tussen het debat van deze en vorige week, en de positie van de controlerende macht tijdens de huidige gang van zaken.
Pim van den Dool en Mark Lievisse Adriaanse vertellen over de verscherpte maatregelen. Je hoort hoe deze tot stand zijn gekomen, de verwarring die ze veroorzaakten en waar de politiek zich op baseert bij het maken van beleid in een crisissituatie.