Podcast

Hoe de nieuwe corona-maatregelen tot verwarring leidden

In het straatbeeld zie je de gevolgen van de steeds weer verscherpte maatregelen om het corona-virus in te dammen.

Er staan rijen buiten voor de supermarkt, kappers zijn dicht en als het goed is, zijn er op straat geen groepjes mensen meer te zien. En ook in de Tweede Kamer zelf is het rustig: alleen het debat over de aanpak van het coronavirus ging deze week door.

In deze Haagse Zaken blikken we daarop terug met Barbara Rijlaarsdam. We bespreken de verschillen én overeenkomsten tussen het debat van deze en vorige week, en de positie van de controlerende macht tijdens de huidige gang van zaken.
Pim van den Dool en Mark Lievisse Adriaanse vertellen over de verscherpte maatregelen. Je hoort hoe deze tot stand zijn gekomen, de verwarring die ze veroorzaakten en waar de politiek zich op baseert bij het maken van beleid in een crisissituatie.

Luister ook de vorige aflevering van Haagse Zaken: Hoe Nederland de gevolgen van het coronavirus betaalt.