Wat is dat?

Foto Wouter Van Vooren

We gaan op berenjacht

Ook in Nederland is de berenjacht populair. In navolging van buurland België zijn er achter steeds meer ramen beren te vinden.
Net als in veel andere landen mogen Belgen sinds een week alleen nog naar buiten voor essentiële verplaatsingen. Speeltuinen zijn gesloten, net als scholen. Voor wie met de kinderen thuis zit, is nu een creatieve oplossing bedacht. Deze week ging op sociale media een oproep rond om een teddybeer voor het raam of in de voortuin te verstoppen. Kinderen kunnen die tijdens een wandeling proberen te spotten. De berenjacht is overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk, en geïnspireerd op het populaire kinderboek We gaan op berenjacht. De eisen van de lockdown worden met het spel gerespecteerd: coronawandelingen met het gezin mogen namelijk nog wél en de beren blijven op anderhalve meter afstand. De oproep werd massaal opgevolgd, en vindt inmiddels ook aansluiting in Nederland.
 

‘Wij gaan op berenjacht.’

Foto Wouter Van Vooren

‘Wat een prachtige dag!’

Foto Wouter Van Vooren

‘We zijn niet bang.’

Foto Wouter Van Vooren

‘Wat is dat?’

Foto Wouter Van Vooren

‘Een glimmende natte neus!’

Foto Wouter Van Vooren

‘Twee grote harige oren!’

Foto Wouter Van Vooren

‘Twee grote rollende ogen!’

Foto Wouter Van Vooren

‘Een beer!!!’

Foto Wouter Van Vooren

‘Deur dicht.’

Foto Wouter Van Vooren

‘Trap op.’

Foto Wouter Van Vooren

‘Slaapkamer in.’

Foto Wouter Van Vooren

‘In bed. Diep onder de dekens.’

Foto Wouter Van Vooren