Pandemie

WTO: coronavirus erger voor economie dan kredietcrisis

De coronapandemie zal wereldwijd zorgen voor een grotere economische neergang en meer verlies van banen dan de financiële crisis van 2008 bewerkstelligde. Dat blijkt volgens de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie Roberto Azevêdo uit de laatste voorspellingen. De WTO ziet mondiaal een „zeer scherpe daling” in de handel. Volgens Azevêdo is er een wereldwijde oplossing nodig om de uitdaging van de pandemie aan te pakken. Over enkele weken komt de Wereldhandelsorganisatie met officiële ramingen voor 2020 en 2021. Maandag waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) al voor een „recessie die minstens zo erg is als tijdens de wereldwijde financiële crisis van 2008, of erger”. Het IMF verwacht echter in 2021 weer herstel voor de economie. (NRC)