Franse oud-bondscoach Michel Hidalgo overleden (87)

1933-2020 Voormalig voetballer en bondscoach Michel Hidalgo is donderdag overleden in zijn woonplaats Marseille.
Archiefbeeld uit 1982 van Michel Hidalgo (midden) die traint met middenvelder Daniel Bravo en verdediger Manuel Amoros.
Archiefbeeld uit 1982 van Michel Hidalgo (midden) die traint met middenvelder Daniel Bravo en verdediger Manuel Amoros. Foto Dominique Faget/AFP

De Franse voormalig voetballer en bondscoach Michel Hidalgo is donderdag op 87-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Marseille. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt, melden verschillende Franse media. Afgelopen zondag vierde hij nog zijn verjaardag in het bijzijn van familie. Hidalgo was al langere tijd ziek.

In 1984 leidde Hidalgo Frankrijk naar de Europese titel, wat de Franse krant L’Equipe omschrijft als „de eerste grote trofee in het Franse voetbal”. Twee jaar daarvoor behaalden Les Bleus met Hidalgo de vierde plaats op het WK in Spanje.

Hidalgo speelde als profvoetballer tussen 1952 en 1966 voor verschillende teams, waaronder Le Havre, Stade de Reims en AS Monaco. Ook kwam hij een keer uit voor het Franse nationale team. Tussen 1976 en 1984 was Hidalgo bondscoach van het Franse elftal.

Twitter avatar equipedefrance Equipe de France ⭐⭐ Noël Le Graët, président de la FFF, rend hommage à Michel Hidalgo, décédé le jeudi 26 mars à l’âge de 87 ans https://t.co/dEaqrgtl7H