Alleen tv-kijkers

Franse sportminister overweegt Tour de France zonder publiek

De Tour de France, een van de weinige grote sportevenementen die nog niet is uitgesteld, gaat mogelijk wel door, maar zonder publiek. De Franse minister van Sport Maracineanu zei woensdag tegen radiozender France Bleu te overwegen ’s werelds grootste wielerkoers deze zomer alleen voor tv-kijkers te vertonen. „Het financiële model achter de Tour leunt niet op kaartverkoop maar op de tv-rechten en media-aandacht”, verklaarde de minister tegen France Bleu. In Frankrijk geldt een lockdown en mogen mensen die willen sporten alleen de straat op voor een hardlooprondje van maximaal twee kilometer. Jaarlijks komen 10 tot 12 miljoen mensen de Tour van dichtbij bekijken. Sinds de eerste editie in 1903 is de Tour alleen afgezegd tijdens de twee wereldoorlogen. (NRC)