Rechtbank

Jeugddetentie voor gefilmde mishandelingen in Gorinchem

Drie jongens die in november minderjarige slachtoffers mishandelden in Gorinchem, zijn dinsdag veroordeeld tot jeugddetentie. Volgens de rechtbank in Rotterdam hebben ze zonder duidelijke aanleiding „fors geweld gebruikt”. De kwestie werd bekend toen beelden van de mishandeling op sociale media werden verspreid. Daarop was te zien dat een slachtoffer werd geslagen en geschopt in zijn buik en op zijn hoofd. Twee van de drie verdachten zijn veroordeeld voor poging tot doodslag omdat zij „de aanmerkelijke kans voor lief” namen „dat het slachtoffer zou kunnen overlijden”. Ze moeten het slachtoffer 3.000 euro betalen. De derde verdachte werd veroordeeld voor openlijk geweld en mishandeling. In de video is te zien dat hij stopte met schoppen toen het slachtoffer op de grond lag. (NRC)