Vijftien jaar celstraf voor schutter bruiloft in Twente

Bruiloft Tugay G. trok zijn pistool nadat een ruzie op een bruiloft in het Twentse Beckum uit de hand liep en loste drie schoten. Drie mensen raakten daarbij gewond.
Het OM had achttien jaar celstraf geëist tegen G., maar de rechtbank acht poging tot moord niet bewezen.
Het OM had achttien jaar celstraf geëist tegen G., maar de rechtbank acht poging tot moord niet bewezen. Foto ANP

Een 23-jarige man uit Almelo is dinsdag veroordeeld tot vijftien jaar celstraf voor twee schietpartijen, onder meer op een Turkse bruiloft in het Twentse Beckum. Daarbij raakten in februari 2019 drie mensen gewond.

De rechtbank in Almelo acht Tugay G. schuldig aan meerdere pogingen tot doodslag. Het OM had achttien jaar geëist voor pogingen tot moord, maar dat acht de rechtbank niet bewezen.

Het incident vond plaats toen een ruzie op de bruiloft uit de hand was gelopen en G. in elkaar was geslagen. De man trok zijn pistool en loste drie schoten. Twee slachtoffers raakten ernstig gewond, een derde had een lichte verwonding. De verdediging hield vol dat G. handelde uit noodweer: hij zou zich bedreigd voelen en bang zijn geweest.

Ander schietincident

G. werd dinsdag ook veroordeeld voor een ander schietincident in 2018. Toen zou hij het vuur hebben geopend op iemand bij een conflict over drugs in Almelo. G. ontkende tijdens de behandeling van de zaak stellig dat hij de dader was.