Horeca

FNV: mogelijk uitstel uitbetaling vakantiegeld in de horeca

Horecaondernemingen die zware verliezen lijden door de uitbraak van het coronavirus, kunnen er dit jaar mogelijk toe besluiten het uitbetalen vakantiegeld en de winstuitkering uit te stellen. Vakbond FNV bevestigt naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf dat de horecasector hierom heeft gevraagd en dat het onderwerp „op tafel ligt tijdens besprekingen”. Volgens een FNV-woordvoerder wordt voorlopig nog geen besluit genomen in afwachting van het steunpakket van de overheid voor noodlijdende bedrijven. Ook de detailhandel heeft om uitstel van de uitbetaling van vakantiegeld gevraagd, zegt brancheorganisatie INretail tegen De Telegraaf. In deze sector lijkt de nood iets minder hoog omdat in de cao al is opgenomen dat het vakantiegeld in juni kan worden uitgekeerd. (NRC)