Duitsland

Duitsland stelt contactverbod in, Merkel thuis in quarantaine

Coronavirus

Duitsland verbiedt al het niet-noodzakelijke contact tussen meer dan twee personen in het openbaar. Dat kondigde bondskanselier Angela Merkel zondag aan. Het nieuwe verbod geldt niet voor families en mensen uit hetzelfde huishouden. De maatregel is in ieder geval de komende twee weken van kracht. Merkel zelf gaat de komende dagen thuis in quarantaine, maakte haar woordvoerder later zondag bekend. De Duitse regeringsleider is in contact geweest met een arts die positief is getest op het nieuwe coronavirus, meldt AFP. Merkel is vooralsnog niet positief getest op het virus. Volgens haar woordvoerder zal ze de komende dagen herhaaldelijk getest worden. In Duitsland is bij 22.672 patiënten het virus vastgesteld, 92 mensen zijn overleden. (NRC)