‘Mijn man zei: haal toch maar extra rijst’

In het mandje

Op de eerste dag dat massaal gehamsterd wordt in Nederlandse supermarkten grist mediathecaris Manon Peet (48) nog gauw een van de laatste pakken wc-papier mee. Nog voor het einde van het gesprek is het uitverkocht, elders in de zaak zijn veel volle karren en lege schappen te zien.

Aan het hamsteren?

„Welnee, dit zijn gewoon de weekendboodschappen. Het is iets meer dan normaal, maar dat komt vooral door mijn man. Hij zei: haal toch maar wat extra rijst en macaroni. Die schappen beginnen ook al aardig leeg te raken, de thee en pastasaus ook”.

U bent niet bang dat spullen opraken?

„Ik vind het eigenlijk onzin, ik denk zelf dat er vanzelf wel weer aangeleverd wordt.”

Wat eet u dit weekend?

„Ik heb extra patat, want het eerste vriendje van mijn dochter komt eten. Ik moet van haar vooral normaal doen, ook qua eten, haha. We doen er een frikandel en mayo bij. Voor zaterdag maak ik zelf pizza met dit deeg, daar doe ik nog salami, ui, champignons, paprika en kaas op. De kinderen zullen er blij mee zijn, vooral mijn zoon. Als iets afwijkt van wat hij kent, hoeft hij het niet.”

Koopt u in het weekend andere boodschappen dan doordeweeks?

„Ja, wat meer koekjes en chips. Normaal zou ik dat alleen voor mezelf en mijn zoontje kopen, maar vanwege het coronavirus gaan sporten en dansen niet door, en zijn mijn man en dochter ook het hele weekend thuis.”