Atletiek

Marathon van Rotterdam verplaatst naar 25 oktober

De veertigste marathon van Rotterdam is verschoven naar zondag 25 oktober. De wedstrijd zou aanvankelijk op 5 april worden gehouden, maar moest worden uitgesteld wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De 17.000 startbewijzen voor de race blijven geldig. De nieuwe datum is vastgesteld in overleg met onder meer de gemeente Rotterdam, sponsors, leveranciers en andere betrokken partijen, „in de hoop dat het virus dan onder controle is”, aldus de organisatie. „Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons op de eerste plaats”, zei directeur Mario Kadiks. Veel marathons zijn uitgesteld of geschrapt vanwege het virus. Onder meer de marathons van Enschede, Parijs, Rome, Wenen en Londen zijn uitgesteld. ‘Londen’ is verplaatst naar 4 oktober, ‘Parijs’ naar 18 oktober. (ANP)