Overname

DNB stemt in met overname verzekeraar Vivat

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft ingestemd met de overname van verzekeraar Vivat door branchegenoten Athora en NN Group. Daarbij gaan de levensverzekeringen naar Athora en gaat Vivat Schadeverzekeringen, de schadedivisie, naar NN. Dat heeft Vivat donderdagavond bekendgemaakt. De transacties moeten in april afgerond zijn.

Voor de Chinese eigenaar Angbang was de schuldenlast na een reeks aankopen te groot geworden. Daarom stemde het bedrijf in juni vorig jaar in met de verkoop van Vivat, de op een na grootste levensverzekeraar op de Nederlandse markt en moederbedrijf van grote verzekeraars als Reaal, Zwitserleven en Actiam. Hoeveel geld er gemoeid is met de overname door het in Bermuda gevestigde Athora is niet bekendgemaakt.

Alle niet-levenactiviteiten van Vivat, zoals schadeverzekeringen, gaan voor 416 miljoen euro naar NN. Dat wordt met de overname marktleider op het gebied van schadeverzekeringen. In 2016 nam het bedrijf ook al Delta Lloyd over. Met de overname was toen 2,5 miljard euro gemoeid.

Voor het in Amstelveen gevestigde Vivat werken ongeveer 2.400 mensen. De instemming van de Nederlandse centrale bank volgde op eerdere toestemming van de Europese Commissie en de Autoriteit Consument & Markt. (NRC)